Zemiakové knedlíky s krémovou omáčkou a kuriatkami (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Včera som v obchode zazrela čerstvé kuriatka, to bolo radosti...! :) Úlovok som si doniesla domov a dnes som si na ňom chcela pochutnať, pustila som sa teda do prípravy tohoto jedla. Recept mám zo stránky chefkoch.de, s menšími úpravami.

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, schladíme a ošúpeme. Dáme ich do misky, roztlačíme, pridáme k nim maslo, vajce, múku a detskú krupicu, na drobno nakrájanú šunku, muškátový oriešok, petržlenovú vňať a soľ.
  2. Z uvedených surovín vypracujeme tuhšie cesto...
  3. ...vytvarujeme guľaté knedlíky veľké ako golfové loptičky a dáme ich variť vo vriacej vode, varíme pokým nevyplávajú na povrch.
  4. Prichystáme si suroviny na omáčku - cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobno, kuriatka očistíme a nakrájame na menšie časti.
  5. Na panvici si rozohrejeme maslo a dáme naň chvíľku opekať kuriatka...
  6. ...pridáme aj cibuľu a opražíme...
  7. Podlejeme vývarom... necháme časť vody odpariť...
  8. ...pridáme créme fraiche, kurkumu... Nakoniec osolíme a ochutíme čiernym korením.
  9. Dáme na taniere, posypeme pažítkou, ozdobíme kúskom vňate a podávame.