Zemiakové knedlíky s krémovou omáčkou a kuriatkami (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Včera som v obchode zazrela čerstvé kuriatka, to bolo radosti...! :) Úlovok som si doniesla domov a dnes som si na ňom chcela pochutnať, pustila som sa teda do prípravy tohoto jedla. Recept mám zo stránky chefkoch.de, s menšími úpravami.
2 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, schladíme a ošúpeme. Dáme ich do misky, roztlačíme, pridáme k nim maslo, vajce, múku a detskú krupicu, na drobno nakrájanú šunku, muškátový oriešok, petržlenovú vňať a soľ.
- Z uvedených surovín vypracujeme tuhšie cesto...
- ...vytvarujeme guľaté knedlíky veľké ako golfové loptičky a dáme ich variť vo vriacej vode, varíme pokým nevyplávajú na povrch.
- Prichystáme si suroviny na omáčku - cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobno, kuriatka očistíme a nakrájame na menšie časti.
- Na panvici si rozohrejeme maslo a dáme naň chvíľku opekať kuriatka...
- ...pridáme aj cibuľu a opražíme...
- Podlejeme vývarom... necháme časť vody odpariť...
- ...pridáme créme fraiche, kurkumu... Nakoniec osolíme a ochutíme čiernym korením.
- Dáme na taniere, posypeme pažítkou, ozdobíme kúskom vňate a podávame.