Zeleninové lasagne s citrónovým dipom fotorecept

klimeczek - fotkaklimeczek, 27. júla 2015
Zeleninové lasagne s citrónovým dipom (fotorecept)
Foto: klimeczek

Taliani su machri. Na tanieri to majú častokrát farebné, chutné, zdravé ale aj rýchlo. Presne to mi vyhovuje. Mňa inšpirujú veľmi ale kedže sa neriadim presnými receptami a už vôbec nejakým kopírovaním musí to byť podľa mňa .

2-4
porcie
10 minút
príprava
15/25 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
100 g
1 ks
1 ks
150 g
4 strúčiky väčšie
50 g
50 g
1 PL
50 g
5 PL
5 PL
5 PL
12 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji v panvici som si orestoval postupne cibuľu, pór, šampiňony a pridal paradajky spolu s olivami.

    Zeleninové lasagne s citrónovým dipom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridal som plátky cesnaku a bylinky. Krátko podusil a odstavil. Použil som pláty lasagní chladené s Tesca vraj 18 vaječné ale veru chutné. Tie som v zapekacej mise prekladal s pripravenou zmesou a nastrúhanou mozzarelou.

    Zeleninové lasagne s citrónovým dipom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posledný plát cestoviny som natrel cesnakovým pestom a zasypal strúhanými jadrami s tekvíc a dal piecť.

    Zeleninové lasagne s citrónovým dipom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ som si vymíešal v miske mascarpone, jogurt, citrónovú štavu, citronové korenie Nahrin, soľ a polievkovú lyžicu tekvicového oleja. Pred dopečením som lasagne posypal parmezánom. Podával som s pripraveným dipom. Dobrú chuť!!!

    Zeleninové lasagne s citrónovým dipom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu