Zeleninové lasagne s citrónovým dipom (fotorecept)
Autor receptu: klimeczek
Taliani su machri. Na tanieri to majú častokrát farebné, chutné, zdravé ale aj rýchlo. Presne to mi
vyhovuje. Mňa inšpirujú veľmi ale kedže sa neriadim presnými receptami a už vôbec nejakým
kopírovaním musí to byť podľa mňa .
2-4 porcie |
10 minút príprava |
15/25 minút na 200 °C |
Postup
- Na oleji v panvici som si orestoval postupne cibuľu, pór, šampiňony a pridal paradajky spolu s olivami.
- Pridal som plátky cesnaku a bylinky. Krátko podusil a odstavil. Použil som pláty lasagní chladené s Tesca vraj 18 vaječné ale veru chutné. Tie som v zapekacej mise prekladal s pripravenou zmesou a nastrúhanou mozzarelou.
- Posledný plát cestoviny som natrel cesnakovým pestom a zasypal strúhanými jadrami s tekvíc a dal piecť.
- Zatiaľ som si vymíešal v miske mascarpone, jogurt, citrónovú štavu, citronové korenie Nahrin, soľ a polievkovú lyžicu tekvicového oleja. Pred dopečením som lasagne posypal parmezánom. Podával som s pripraveným dipom.
Dobrú chuť!!!