Mäsový nákyp
Mäsový nákyp

Zapekaný koláč cottage pie z Írska

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 4. septembra 2019
Zapekaný koláč cottage pie z Írska
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

800 g
50 g
300 ml
150 g
2 ks
500 g
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Zo zemiakov uvarených v osolenej vode pripravíme s maslom a mliekom kašu, vmiešame do nej na kocky pokrájaný ementál, žĺtky, pokrájanú petržlenovú vňať, podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

  2. 2

    Na spodok maslom vymastenej a strúhankou vysypanej hlbšej zapekacej misy (alebo, pre krajší efekt, do niekoľkých menších okrúhlych foriem) rozložíme pokrájané pečené bravčové mäso.

  3. 3

    Na mäso navrstvíme pripravenú zemiakovú kašu pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Potrieme žĺtkom rozšľahaným s troškou vody. V predhriatej rúre pečieme 15–20 minút, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.

Diskusia k receptu

dunockaa
Žijem v Írsku a musím povedať, že takto sa cottage pie nerobí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia