Komentáre k receptu:
  • angelikasch - fotkaangelikasch 25. apríla 2019 o 23:37

    Podľa mňa by sa toto jedlo nemalo volať sviečková, keď v recepte nie je použitá sviečková, ale bravčové pliecko.

    Sviečková je totiž iné mäso - buď hovädzia sviečková, alebo ak bravčovina, tak jedine panenka.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarevelynba 26. apríla 2019 o 07:07

    @Angelikasch (25.4.2019 23:37)

    Súhlasím, určite by to nemala byť sviečková, možno to má svoj dôvod a @Ancicka to vysvetlí, ale aj v tom prípade, ak, tak by to malo byť v úvodzovkách. Podľa mňa je to ale klasická štefánska, akurát začepčená. Ale inak dobrý recept, lenže v BA bravčový čepiec nezoženiem.
    @zareaguj
  • dvorka - fotkadvorka 26. apríla 2019 o 08:34

    Už som jedla takúto fašírku zabalenú v čepci a chutilo mi. Nielen že drží tvar, ale dodá mäsu chrumkavú chuť. No kde taký čepiec zohnať, je otázka.
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarviera1 26. apríla 2019 o 08:35

    @Evelynba (26.4.2019 07:07)

    Štefánska pečienka je z hovädzieho zadného,plnená vareným vajcom,nie z mletého.Starší poznajú túto "sviečkovú",ale tá bola zo zmesí mias.Ja by som to nazvala "Začepčená sekaná z br. mäsa s vajcom".
    @zareaguj
     1x kimlo
  • používateľ nemá avatarhaji 26. apríla 2019 o 10:52

    Pěkný recept! Vepřovou síťku neseženu, je to víc než podpultovka.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaafataga 26. apríla 2019 o 10:54

    U nas v Kauf. je masiarstvo Makovec, tam tu sietku maju, ale musite si ju pytat, vylozena nie je.
    @zareaguj
  • kvakac - fotkakvakac 26. apríla 2019 o 11:16

    Vyzerá to chutné. Mne sa vidí, že ten čepiec som videl priamo v Kauflande.
    @zareaguj
  • ancicka - fotkaancicka 26. apríla 2019 o 14:49

    @Evelynba (26.4.2019 07:07)

    Ako to vysvetliť,my ked robíme domácu zabíjačku,tak namiesto vajec dáme bravčovú panenku a mňa iné nenápadlo.Ked to urobím cez rok tak automaticky je to sviečková.Nech si to vyloží každý po svojom.
    Bravčový čepiec som videla už aj v mäsiarní,určite ho mavajú,len asi treba pýtať.A ešte možno aj v Mespome.Oni tam maju všeličo.
    V čepci som robila aj mäso zabalené na spôsob holubkov a pečené,tiež to bolo fajné.
    @zareaguj
     1x garanco
  • zolik - fotkazolik 26. apríla 2019 o 17:10

    Toto jedlo som spoznala az v Rakusku, v Burgenlande. Tam sa vola Stefanska pecienka "Stephaniebraten". So zemiakovym püree a trochou stavy je to vynikajuce jedlo, ktore sa podava v tzv. Heuriger. K tomu pohar skvostneho burgenlandskeho vina.... a som v siedmom nebi.
    @zareaguj
     1x ancicka
  • evanaaa - fotkaevanaaa 26. apríla 2019 o 18:42

    Podobnú sekanú s vajcom som robila a ešte mám aj kus v mrazničke, vytiahnem k omáčke, čo budem robiť. A tú bravčovú sieťku, závoj ap. mávajú ozaj v Kauflande aj u nás ( MA -Makovec) mali jej dosť, no môjmu mužovi vadila, keď som do nej tú fašírku zabalila, neviem prečo, tak som ju viac ani nepoužila.
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 27. apríla 2019 o 18:46

    @ancicka , pekná spomienka na blanu, ked som do nej balila aj ja mäso a fašírky...bola to mňamka..
    @zareaguj
     1x ancicka


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist