Bravčová fašírka

Začepčená sviečková s vajcom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.

12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vode si rozpustíme koreniny a pridáme spolu s prelisovaným cesnakom do zomletého mäsa. Dobré rukou mäso prehnetieme tak, aby sa dobre vstrebali koreniny, soľ a cukor do mäsa. Necháme v chlade trocha odležať.
  2. Medzi tým si uvaríme vajcia na tvrdo.
  3. Bravčový čepiec si vo vlažnej vode namočíme a pekne ho rozložíme.
  4. Na čepiec si rozložíme trocha mäsa, na to uložíme ošúpané vajíčka
  5. a obalíme ich ostatným mäsom a zabalíme do čepca.
  6. Uložíme do zapekácej misky, podlejeme trochou vody, na vrch nakrájame cibuľu a dáme upiecť.
  7. Môžme aj zakryť alobalom a v polovici pečenia alobal odstránime.
  8. Pečieme asi 1 hod na 180 °C. Výborná jak za tepla, tak aj na studeno.