« Naspäť na tento recept

Začepčená sviečková s vajcom (fotorecept) verzia na vytlačenie

Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.

Autor receptu: ancicka

Postup receptu

Vo vode si rozpustíme koreniny a pridáme spolu s prelisovaným cesnakom do zomletého mäsa. Dobré rukou mäso prehnetieme tak, aby sa dobre vstrebali koreniny, soľ a cukor do mäsa. Necháme v chlade trocha odležať.
Začepčená sviečková s vajcom (fotorecept) - obrázok 1

Medzi tým si uvaríme vajcia na tvrdo.
Začepčená sviečková s vajcom (fotorecept) - obrázok 2

Bravčový čepiec si vo vlažnej vode namočíme a pekne ho rozložíme.
Začepčená sviečková s vajcom (fotorecept) - obrázok 3

Na čepiec si rozložíme trocha mäsa, na to uložíme ošúpané vajíčka
Začepčená sviečková s vajcom (fotorecept) - obrázok 4

a obalíme ich ostatným mäsom a zabalíme do čepca.
Začepčená sviečková s vajcom (fotorecept) - obrázok 5

Uložíme do zapekácej misky, podlejeme trochou vody, na vrch nakrájame cibuľu a dáme upiecť.
Začepčená sviečková s vajcom (fotorecept) - obrázok 6

Môžme aj zakryť alobalom a v polovici pečenia alobal odstránime.
Začepčená sviečková s vajcom (fotorecept) - obrázok 7

Pečieme asi 1 hod na 180 °C. Výborná jak za tepla, tak aj na studeno.
Začepčená sviečková s vajcom (fotorecept) - obrázok 8

Suroviny




12
porcií
30
minút
príprava
60
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist