Bravčová fašírka
Začepčená sviečková s vajcom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.
12 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Vo vode si rozpustíme koreniny a pridáme spolu s prelisovaným cesnakom do zomletého mäsa. Dobré rukou mäso prehnetieme tak, aby sa dobre vstrebali koreniny, soľ a cukor do mäsa. Necháme v chlade trocha odležať.
- Medzi tým si uvaríme vajcia na tvrdo.
- Bravčový čepiec si vo vlažnej vode namočíme a pekne ho rozložíme.
- Na čepiec si rozložíme trocha mäsa, na to uložíme ošúpané vajíčka
- a obalíme ich ostatným mäsom a zabalíme do čepca.
- Uložíme do zapekácej misky, podlejeme trochou vody, na vrch nakrájame cibuľu a dáme upiecť.
- Môžme aj zakryť alobalom a v polovici pečenia alobal odstránime.
- Pečieme asi 1 hod na 180 °C.
Výborná jak za tepla, tak aj na studeno.