Grilovaná ryba
Grilovaná ryba

Grilovaný morský vlk s pečenou špagetovou tekvicou a s tymianovým osúchom bez lepku

novalim - fotkanovalim, včera 10:00. Komerčný recept.
Grilovaný morský vlk s pečenou špagetovou tekvicou a s tymianovým osúchom bez lepku
Foto: novalim

Dnes máme pre vás recept, ktorý môžete využiť ako obed, večeru alebo aj pri slávnostnej hostine. Ku grilovanej rybke sa vždy hodí nejaká Zobraziť celý popisDnes máme pre vás recept, ktorý môžete využiť ako obed, večeru alebo aj pri slávnostnej hostine. Ku grilovanej rybke sa vždy hodí nejaká zeleninka a kúsok chlebíka. My sme si k nej upiekli menej známu - o to viac chutnú špagetovú tekvicu a namiesto chlebíka voňavý tymianový osúch - samozrejme bez lepku. Nebojte sa kysnutého cesta - s našou múkou Promix Alfa vám to pôjde ako po masle. Tak dobrú chuť!
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

4 ks
4 vetvičky
4 vetvičky
4 strúčiky
Na tekvicu:
1 ks
Na osúch:
360 g
1 PL
2 ČL
1 ČL
1 ČL
330 ml teplé
1 ČL
 (na posypanie)
Na ozdobu:
 (listy)
kúsok




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto na osúch. V malej miske zmiešame mlieko, cukor a droždie a necháme postáť, kým nevznikne kvások (na povrchu sa objavia bublinky). Z múky, soli, oleja a hotového kvásku vypracujeme hladké cesto. Ku koncu miesenia prisypeme aj sušený tymian. Ak by sa cesto lepilo, môžeme pridať ešte trochu múky. Vypracované cesto v mise prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť až zdvojnásobí svoj objem (trvá to asi 40 minút).

  2. 2

    Tekvicu umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovicu. Vydlabeme jadierka a potom prekrojíme ešte každú polovicu na 2-3 časti - podľa veľkosti tekvice. Uložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a posypeme sušeným tymianom. Vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút pri 190-200 °C.

  3. 3

    Vykysnuté cesto na osúch ešte trochu premiesime a na doske rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou asi 1 cm. Prenesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme trochou olivového oleja a osolíme. Pečieme na 170-180 °C 15-20 minút.

  4. 4

    Po dopečení osúch necháme vychladnúť a nakrájame na menšie kúsky. Osúch si ľahko pripravíme aj deň vopred. Po vychladnutí ho nakrájaný zamrazíme v igelitových vreckách a na druhý deň len necháme rozmraziť. Bude ako čerstvý.

  5. 5

    Morských vlkov umyjeme, osušíme a poriadne osolíme aj zvnútra aj na povrchu. Do vnútra vložíme vetvičku rozmarínu, vňate a strúčik cesnaku. Pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do roštov vhodných na grilovanie rýb. Grilujeme z každej strany, kým je koža chrumkavá a mäso vo vnútri vláčne.

  6. 6

    Ryby s tekvicou a osúchom môžeme podávať s listami ľadového šalátu a kúskami citróna.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia