Vyprážaný osúch

Vyprážaný osúch s cesnakovým dipom

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravíme kvások na osúchy tak, že zmiešame 3 lyžice múky s cukrom, 100 ml vlažného mlieka, droždím a necháme nakysnúť. Potom zmiesime so zvyškom surovín tak, aby sa cesto odlepovalo od nádoby, a necháme vykysnúť.
  2. Medzitým pripravíme dip: Nasekáme najemno vňať a pažítku, pretlačíme cesnak a zmiešame so smotanou a s olejom. Dochutíme soľou, korením a šťavou z citróna.
  3. Vykysnuté cesto znova premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 cm, vykrojíme kruhy potrebnej veľkosti, necháme podkysnúť, cesto v rukách roztiahneme a opatrne vložíme do rozpáleného oleja. Osúchy vypražíme z každej strany dozlata, po vytiahnutí z oleja odložíme na sací papier.
  4. Jarnú cibuľku umyjeme, zbavíme korienkov, pozdĺžne ju prekrojíme a ugrilujeme. Potom ju rozkrájame na viac menších kusov. Na osúch natrieme primerané množstvo dipu a pridáme kúsky cibule a nastrúhaný syr.