Vyprážaný osúch
Vyprážaný osúch s cesnakovým dipom
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv pripravíme kvások na osúchy tak, že
zmiešame 3 lyžice múky s cukrom, 100 ml vlažného mlieka, droždím a necháme nakysnúť. Potom
zmiesime so zvyškom surovín tak, aby sa cesto
odlepovalo od nádoby, a necháme vykysnúť.
- Medzitým pripravíme dip: Nasekáme najemno
vňať a pažítku, pretlačíme cesnak a zmiešame so
smotanou a s olejom. Dochutíme soľou, korením
a šťavou z citróna.
- Vykysnuté cesto znova premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 cm, vykrojíme kruhy potrebnej veľkosti, necháme podkysnúť, cesto v rukách roztiahneme a opatrne vložíme do rozpáleného oleja. Osúchy vypražíme z každej strany dozlata, po
vytiahnutí z oleja odložíme na sací papier.
- Jarnú
cibuľku umyjeme, zbavíme korienkov, pozdĺžne ju
prekrojíme a ugrilujeme. Potom ju rozkrájame na
viac menších kusov. Na osúch natrieme primerané
množstvo dipu a pridáme kúsky cibule a nastrúhaný syr.
|