Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 26. júla 2020

Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.

2
porcie
45 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 PL
1 ks menšia
2 strúčiky
50 ml
podľa chuti
podľa chuti
Plnka:
1/2 ks starší
100 ml
1 ks
Karamelizované egreše:
100 g čerstvý
1 PL
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prepelicu som umyla, osušila kuchynským papierom.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Položila som ju na podšálku, aby ste vedeli aké je to drobné zviera.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som plnku. Pol rožka som nakrájala na kocky, pridala som nakrájané sušené paradajky a vajce. Nesolila som plnku, lebo všetky komponenty sú solené. Všetko som premiešala.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku som vložila do otvoru v prepelici. Nezošila som ani nespojila šprádlom, lebo keď ju budem opekať na masti zo všetkých strán, položím ju plnkou nadol, plnka sa zvonku opečie a už počas prípravy nevypadne von.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na horúcej masti prepelicu opečiem sprudka zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo, lebo tieto mäsá zvyknú byť dosť suché. Pridám na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak aj so šupkou a polejem celú prepelicu griotkou.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Počas opekania podlievam iba pol deci bravčového vývaru, ktorý sa mi varí na sporáku. Prepelicu osolím, korením, posypem mletou červenou paprikou a pod pokrievkou opekám 40 minút.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečená prepelica.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyložím ju na dosku a nechám odstáť 15 minút a potom ju prekrojím pozdĺžne na polovicu.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravím si egreše, ktoré očistím a umyjem.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na panvici skaramelizujem cukor a zalejem ho griotkou.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Do tohto základu pridám egreše a iba minútu spolu podusím.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Hotový obed podávam s tarhoňou a výborným karamelizovaným egrešom. Prajem vám dobrú chuť.

    Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Prepeličie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ej bisťu dal by som si. To vyzerá veľká dobrota. Že je malá, to nevadí priložil by som si viac tarhone.