Výborná fazuľovica (fotorecept)

Autor receptu: sugina

Keď spravím túto polievku,tak druhý chod nemusím.Je hustá a sýta.

15
porcií
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľu si na noc namočím do vody(ja som mala málo strakatej,tak som pridala aj bielu)
  2. Vodu nezlievam,iba pridám čerstvú dám variť.Keď začne vrieť osolím,vegeta,bobkov list,korenie celé,rasca...
  3. pridám mäso,ja som mala z údeného kolena,ale môže byť aj klobása,údené rebrá...podľa chuti a surovín.Varím pol hodinu
  4. po pol hodine pridám zemiaky,zeleninu
  5. a sušené hríby,varím ďalšiu pol hodinu
  6. medzi tým si v kyslej smotane rozmiešam 1lyž.múky(ja dávam maizenu,je jemnejšia)a kečup
  7. na oleji spením cibuľu,pridám 2lyž múky,mletú papriku a zalejem 2dcl.mlieka.Rozmiešam a vlejem do polievky
  8. Vlejem aj smotanu s múkou a nechám prejsť varom.Ochutím octom a cukrom
  9. Dúfam že Vám bude chutiť.Môžte si k nej dať aj chlieb alebo pečivo.Dobrú chuť!