Výborná fazuľovica (fotorecept)
Autor receptu: sugina
Keď spravím túto polievku,tak druhý chod nemusím.Je hustá a sýta.
15 porcií |
90 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľu si na noc namočím do vody(ja som mala málo strakatej,tak som pridala aj bielu)
- Vodu nezlievam,iba pridám čerstvú dám variť.Keď začne vrieť osolím,vegeta,bobkov list,korenie celé,rasca...
- pridám mäso,ja som mala z údeného kolena,ale môže byť aj klobása,údené rebrá...podľa chuti a surovín.Varím pol hodinu
- po pol hodine pridám zemiaky,zeleninu
- a sušené hríby,varím ďalšiu pol hodinu
- medzi tým si v kyslej smotane rozmiešam 1lyž.múky(ja dávam maizenu,je jemnejšia)a kečup
- na oleji spením cibuľu,pridám 2lyž múky,mletú papriku a zalejem 2dcl.mlieka.Rozmiešam a vlejem do polievky
- Vlejem aj smotanu s múkou a nechám prejsť varom.Ochutím octom a cukrom
- Dúfam že Vám bude chutiť.Môžte si k nej dať aj chlieb alebo pečivo.Dobrú chuť!