Vianočná kapustová polievka s fazuľou a so sušenými slivkami
Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 23. decembra 2020
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 23. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Fazuľu namočíme na noc do vody, huby môžeme namočiť hodinu pred začiatkom varenia.
- 2
Na masle opražíme nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, huby a zalejeme vývarom. Dochutíme soľou, korením, pridáme bobkový list, nové korenie a varíme.
- 3
Fazuľu dáme variť zvlášť. Keď sú fazuľa a kapusta skoro uvarené, scedenú fazuľu pridáme do polievky a pridáme aj nakrájaný očistený zemiak. Nakoniec pridáme slivky a polievku zjemníme smotanou.
Tiež kapustová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v pohode, na Slovensku je vela zvykov a aj typov kapustnic tomu prisposobenych.