Foto: Shutterstock
Baran (21.3.–20.4.) – Energetický perník
Barani milujú akciu, intenzívne chute a rýchle výsledky.Preto ich určite poteší tradičný medový perník alebo perníkové srdiečka. Skúste ich tento rok ozdobiť čokoládovou polevou so štipkou čili a váš dezert bude výrazný a plný energie.
Býk (21.4.–20.5.) – Maslové linecké
Býci sú zmyselní a radi si doprajú kvalitu.Hodia sa k nim tradičné linecké koláčiky s domácim lekvárom. Určite do cesta použite kvalitné maslo a domáci džem (jahoda, ríbezle, čučoriedky), potešíte chuťové poháriky aj dušu.
Blíženci (21.5.–20.6.) – Koláčiky na jedno zahryznutie
Blíženci sú hraví, zvedaví a radi skúšajú nové veci.Pochutíte si na kokosových guľôčkach, čokoládových pralinkách alebo mini trubičkách. Skúste skombinovať viac príchutí, napríklad vanilku s kakaom a orieškami. Nech je každé sústo trochu prekvapením.
Rak (21.6.–22.7.) – Vanilkové rožky
Raci sú nostalgickí a rodinne založení.Vyhovujú vám vanilkovo-orechové rožteky bohato posypané práškovým cukrom, ktoré úplne dotvoria atmosféru našich tradičných Vianoc.
Lev (23.7.–22.8.) – Čokoládovo-pistáciový sen
Levy milujú luxus a elegantný vzhľad.Urobte si tento rok napríklad pistáciové rezy s čokoládovou polevou. Nezabudnite ich ozdobiť zlatými trblietkami alebo orieškom. Lebo efektné servírovanie je pre Levov priam povinnosťou.
Panna (23.8.–22.9.) – Makové koláče
Panny milujú precíznosť a harmóniu chutí.Siahnite po koláčikoch s makovo‑orechovou náplňou alebo sa potešte dobrým makovým závinom. Každý závin vyvaľkajte rovnomerne a dobre posypte práškovým cukrom. Dokonalá prezentácia poteší oko aj maškrtné jazýčky.
Váhy (23.9.–22.10.) – Elegantné čokoládové tartaletky
Váhy majú cit pre estetiku a vyvážené chute.Pri vypekaní a maškrtení stavte na minitartaletky s čokoládovou alebo ovocnou náplňou. Ozdobte ich malinou alebo kvietkom z marcipánu, aby bola chuť aj vizuál v harmónii, presne ako Váhy.
Škorpión (23.10.–21.11.) – Intenzívny gaštanový krém
Škorpióni sú vášniví a milujú výrazné chute.Preto sa k vám hodí výrazný gaštanový krém v čokoládovom košíčku alebo gaštanové rezy. Nezabudnite na trocha rumu alebo kávy, ktoré zvýraznia temnú a elegantnú stránku charakteru škorpióna.
Strelec (22.11.–21.12.) – Pomarančovo-škoricové rožky
Strelci milujú dobrodružstvo a chuť exotiky.Zakomponujte do cesta na rožteky alebo minikoláčiky aj pomarančovú kôru a škoricu. A úžasnou bodkou bude medová glazúra a orechy, ktoré vytvoria novú chuťovú dimenziu. Niečo presne pre Strelca.
Kozorožec (22.12.–19.1.) – Klasické maslové rezy
Kozorožci sú tradiční a spoľahliví.Napečte si tento rok maslové rezy, linecké alebo krémové rezy. Dôležité sú pre vás precízne vrstvy a čistý rez. Skrátka, dokonalá tradícia, ktorá vystihuje Kozorožca.
Vodnár (20.1.–18.2.) – Experimentálne mini sušienky
Vodnári sú originálni a milujú netradičné chute.Skúste napiecť minisušienky s matcha čajom, kokosom alebo čučoriedkami. Každý kúsok bude prekvapením, čo je ideálne pre zvedavú povahu Vodnára.
Ryby (19.2.–20.3.) – Sladké kokosové maškrtky
Ryby sú snivé a romantické.Ulahodia vám kokosové oblátky, kokosové rezy alebo guľôčky. A keď ešte pridáte vanilkový krém alebo bielu čokoládu, výsledok bude nežný, harmonický a snový. Presne tak, ako sa to Rybám hodí.




Diskusia k článku