Vegetariánsky burger
Vegetariánsky bezlepkový burger s baklažánom
Autor receptu: vitacelia
Majstrom grilovacej sezóny sa môžete stať aj keď preferujete bezlepkovú alebo vegetariánsku stravu. Do tohto burgera sa určite zamilujete na prvé ochutnanie ;)
Postup
- Ako prvý pripravíme dressing. V miske rozmiešame majonézu s horčicou, prisypeme najemno nakrájanú šalotku, prelisovaný cesnak a nastrúhaný parmezán. Dochutíme soľou, mletým korením, citrónom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dáme do chladničky na chvíľku schladiť.
- Pripravíme náplň. Baklažán nakrájame na širšie kolieska, z oboch strán osolíme, necháme vypotiť a osušíme. Opečieme ich na panvičke na olivovom oleji. Cibuľu nakrájame tiež na kolieska. Rozkrojíme žemľu a obe časti rezom dolu zľahka opečieme na panvici po baklažáne.
- Na spodnú polovicu opečenej žemle dáme šalát, navrstvíme pripravený dressing, na ktorý položíme plátky opečeného baklažánu, opečenú cibuľu, na kolieska pokrájané paradajky a priklopíme vrchnou polovicou opečenej žemle.