Vegetariánsky burger

Vegetariánsky bezlepkový burger s baklažánom

Autor receptu: vitacelia

Majstrom grilovacej sezóny sa môžete stať aj keď preferujete bezlepkovú alebo vegetariánsku stravu. Do tohto burgera sa určite zamilujete na prvé ochutnanie ;)

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvý pripravíme dressing. V miske rozmiešame majonézu s horčicou, prisypeme najemno nakrájanú šalotku, prelisovaný cesnak a nastrúhaný parmezán. Dochutíme soľou, mletým korením, citrónom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dáme do chladničky na chvíľku schladiť.
  2. Pripravíme náplň. Baklažán nakrájame na širšie kolieska, z oboch strán osolíme, necháme vypotiť a osušíme. Opečieme ich na panvičke na olivovom oleji. Cibuľu nakrájame tiež na kolieska. Rozkrojíme žemľu a obe časti rezom dolu zľahka opečieme na panvici po baklažáne.
  3. Na spodnú polovicu opečenej žemle dáme šalát, navrstvíme pripravený dressing, na ktorý položíme plátky opečeného baklažánu, opečenú cibuľu, na kolieska pokrájané paradajky a priklopíme vrchnou polovicou opečenej žemle.