V šupke pečený zemiak s kuracím mäsom a so špenátom

Foto: Mirkajan
Toto jedlo som jedla v jednej brnenskej reštaurácii. Veľmi mi chutilo, tak som si povedala, že ho skúsim pripraviť doma. Dnes došlo na realizáciu a myslím, že sa mi to celkom podarilo. Ešte mi napadlo, že niekedy vyskúšam spraviť vegetariánsku verziu, kde by som miesto mäsa použila šampiňóny.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 ks |
|
1 pohár (alebo voda) |
|
125 g |
|
120 g |
|
cca 1 dcl |
|
0,5 dcl |
|
|
|
|
|
|
|
3 ks väčšie |
|
3 PL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 200 °C. Zemiaky aj so šupou umyjeme, osušíme, popicháme na viacerých miestach vidličkou. Zemiaky potrieme celé trochou olivového oleja, posolíme a vcelku ich uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 1 hodinu.
- 2
Cibuľu ošúpeme, pokrájame na drobno a speníme v panvici na rozohriatom oleji (cca 2PL oleja). Medzitým nakrájame kuracie prsia na kocky a pridáme ich k opečenej cibuli. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a drvenou rascou a opekáme, kým sa mäso zatiahne. Potom podlejeme 1 pohárom vývaru (ja som nemala vývar, dala som vodu + bujónovú kocku) a pridáme biele víno. Necháme zovrieť a na miernom ohni dusíme, kým mäso nezmäkne a vývar sa zredukuje na polovicu.
- 3
Keď je mäso mäkké a vývar zredukovaný, pridáme listy baby špenátu, ktoré necháme varom zavädnúť. Do zmesi vlejeme smotanu na varenie (cca 1 dcl), pridáme Lučinu a necháme mierne variť, kým sa syr nerozpustí a nezahustí omáčku. Ak je omáčka príliš riedka, necháme odokryté variť, kým odparením nedosiahneme požadovanú hustotu. Odstavíme z ohňa a podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
- 4
Na tanier dáme 1 upečený zemiak, ktorý rozkrojíme na polovice, trochu osolíme rezné plochy a navrstvíme naň 1/3 mäsa s omáčkou. Posypeme nakrájanou vňaťou z jarnej cibuľky a podávame. Dobrú chuť!
Tiež kuracie prsia:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre