Pečené tofu
Tofu krídelká
Autor receptu: lunter
Chrumkavé na povrchu, šťavnaté vo vnútri!* Tieto tofu krídelká v sladko-pikantnej marináde sú skvelou rastlinnou alternatívou
ku klasickým kuracím krídelkám. Ideálne na párty, večeru aj k filmu.
4 porcie |
20 (+ marinovanie) minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Tofu utrieme kuchynskou utierkou a natrháme na nerovnomerné kúsky.
- V miske zmiešame všetky ingrediencie, až kým sa paradajkový pretlak, horčica a koreniny úplne nerozpustia. Marinujeme tofu aspoň 30 minút.
- Tofu scedíme a krátko opečieme na panvici.
- V ďalšej miske zmiešame rastlinné mlieko, múku, prášok do pečiva, soľ, mletú papriku a lahôdkové droždie.
- Pripravíme strúhanku v samostatnej miske. Každý kúsok tofu ponoríme do tekutej zmesi a následne obalíme v strúhanke.
- Umiestnime tofu na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme pri 200 °C približne 25–30 minút do zlatohneda. Alternatívne môžeme opekať na panvici s olejom.