Pečené tofu

Tofu krídelká

Autor receptu: lunter

Chrumkavé na povrchu, šťavnaté vo vnútri!* Tieto tofu krídelká v sladko-pikantnej marináde sú skvelou rastlinnou alternatívou ku klasickým kuracím krídelkám. Ideálne na párty, večeru aj k filmu.

4
porcie
20 (+ marinovanie) minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tofu utrieme kuchynskou utierkou a natrháme na nerovnomerné kúsky.
  2. V miske zmiešame všetky ingrediencie, až kým sa paradajkový pretlak, horčica a koreniny úplne nerozpustia. Marinujeme tofu aspoň 30 minút.
  3. Tofu scedíme a krátko opečieme na panvici.
  4. V ďalšej miske zmiešame rastlinné mlieko, múku, prášok do pečiva, soľ, mletú papriku a lahôdkové droždie.
  5. Pripravíme strúhanku v samostatnej miske. Každý kúsok tofu ponoríme do tekutej zmesi a následne obalíme v strúhanke.
  6. Umiestnime tofu na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. Pečieme pri 200 °C približne 25–30 minút do zlatohneda. Alternatívne môžeme opekať na panvici s olejom.