Thajská rybacia polievka s čili
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Nadrobno nakrájanú cibuľu, pancieriky kreviet a na kocky nakrájanú červenú papriku orestujeme. Pridáme najemno nasekaný zázvor, nasekané čili, citrónovú trávu – rozrezanú na polovice alebo potlčenú paličkou,
soľ a korenie, zalejeme vodou alebo vývarom.
- Uvaríme silný vývar a na záver pridáme kokosové mlieko a smotanu na zjemnenie. Prepasírujeme cez sitko. Ochutíme limetovou šťavou. Kúsky tuniaka, lososa, krevety, mušle a paradajky zbavené jadierok opečieme na rozpálenej panvici s troškou cesnaku, čili, soľou a korením (2 – 3 minúty).
- Vložíme do veľkého taniera a zalejeme horúcim krémom.
|