Teľacie rezne
Teľacie rezne

Teľacie rezne so zemiakovou kašou a s uhorkovým šalátom

Štefan Otrošina
hotel Kalix v Poprade, 3. júla 2022
Teľacie rezne so zemiakovou kašou a s uhorkovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

1 kg
 na vyprážanie
Trojobal:
podľa potreby
4 ks
podľa potreby
Zemiaková kaša:
1 kg
250 g
500 ml
Šalát:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľacie mäso očistíme od blán a nakrájame na pláty. Osolíme, okoreníme a poriadne vyklepeme na tenko. Rezne obaľujeme v tradičnom trojobale - hladká múka, rozšľahané vajcia a strúhanka. Vyprážame v dostatočnom množstve masla z oboch strán, rezne v ňom musia plávať.

  2. 2

    Na kašu očistíme zemiaky, nakrájame ich na kocky a dáme variť do osolenej vody domäkka. Po uvarení scedíme a vyšľaháme, postupne pridávame kúsky masla a zohriate mlieko. Vyšľaháme na jemnú kašu.

  3. 3

    Na šalát nastrúhame uhorky na tenké plátky, zalejeme vodou, dochutíme soľou, korením, octom a cukrom.

Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu

haji
Vyprážanie na masle je fajn, jenže... maslo by mělo být upravené, tedy ghí. Jinak to bude robit šarapatu.
Uhorkový šalát už se na foto nevlezl, zato hoblovačky... no dobře.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha