Teľacie rezne

Teľacie rezne so zemiakovou kašou a s uhorkovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Teľacie mäso očistíme od blán a nakrájame na pláty. Osolíme, okoreníme a poriadne vyklepeme na tenko. Rezne obaľujeme v tradičnom trojobale - hladká múka, rozšľahané vajcia a strúhanka. Vyprážame v dostatočnom množstve masla z oboch strán, rezne v ňom musia plávať.
  2. Na kašu očistíme zemiaky, nakrájame ich na kocky a dáme variť do osolenej vody domäkka. Po uvarení scedíme a vyšľaháme, postupne pridávame kúsky masla a zohriate mlieko. Vyšľaháme na jemnú kašu.
  3. Na šalát nastrúhame uhorky na tenké plátky, zalejeme vodou, dochutíme soľou, korením, octom a cukrom.