Teľacia roláda
Teľacia roláda

Teľacia roláda s omeletou, parmezánom a so špenátom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 17. apríla 2022
Teľacia roláda s omeletou, parmezánom a so špenátom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Mäsové rolády sú tradičnou veľkonočnou špecialitou. Jemné teľacie mäso v kombinácii s lístkami mladého špenátu, omeletou a parmezánom dodajú jedlu nádych luxusu.

4
porcie
90 minút
príprava
50 + 30 minút
na 170 °C

Suroviny

800 g
100 g
400 g
50 g
1 strúčik
3 ks
20 g strúhaný
5 PL
100 ml
250 ml
1 vetvička
4 lístky
Príloha:
800 g
50 ml
1/2 zväzku




Postup

  1. 1

    Špenát preperieme v studenej vode a necháme odkvapkať. V hlbokej panvici rozohrejeme polovicu masla, pridáme najemno nakrájaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Po častiach pridáme špenát, dochutíme soľou a krátko necháme zvädnúť.

  2. 2

    Mäso narežeme na tenký plát, zľahka naklepeme, osolíme a rozložíme naň slaninu.

  3. 3

    Vajcia rozšľaháme, dochutíme soľou a čiernym korením, zmiešame s nastrúhaným parmezánom. Vo veľkej panvici rozohrejeme zvyšné maslo a nalejeme do nej vaječnú zmes. Teplotu zmiernime a omeletu upečieme tak, aby z hornej strany zostala vláčna. Pripravenú omeletu položíme na mäso a slaninu a poukladáme na ňu špenát. Plát zavinieme do rolády a previažeme potravinárskym špagátom.

  4. 4

    V panvici rozpálime olej a roládu opečieme zo všetkých strán dozlatista. Preložíme ju do pekáča. K výpeku na panvici nalejeme víno, krátko povaríme, aby sa odparil alkohol, a nalejeme do pekáča k roláde. Prilejeme vývar, pridáme bylinky a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 50 minút domäkka.

  5. 5

    Príloha: Zemiaky umyjeme a vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme asi 10 minút do polomäkka. Potom ich scedíme, rozkrojíme na polovice, premiešame s olejom, so soľou a s najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Rozložíme ich na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 30 minút dozlatista.

  6. 6

    Roládu podávame s pečenými zemiakmi a a so šťavou z pečeného mäsa. Môžeme podávať s čerstvými lístkami mladého špenátu, ktoré dochutíme dresingom z citrónovej šťavy, medu, olivového oleja a zo štipky soli.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia