Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto
Autor receptu: redakcia
Postup- Tekvicu umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom. Dáme na plech s papierom na pečenie. Na plech prihodíme tymian a pár lístkov šalvie.
Pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút. Po upečení rozmixujeme na hladké pyré, dochutíme muškátovým orechom. Ak je tekvica pri mixovaní príliš hustá,
prilejeme trocha vývaru.
- Na olivovom oleji orestujeme na jemno nakrájanú šalotku, vetvičku tymianu a 2 strúčiky cesnaku, ktorý
sme jemne roztlačili dlaňou. Pridáme ryžu, orestujeme, podlejeme vínom. Celý čas miešame a pomaličky prilievame vriaci vývar. Keď je ryža al dente, pridáme tekvicové pyré, premiešame a dáme mimo zdroja tepla.
Dochutíme maslom, strúhaným parmezánom a čerstvo namletým korením. Rizoto musí mať krémovú
konzistenciu.
- Na naservírované rizoto uložíme na tenulinké plátky nakrájané šampiňóny, posolíme, posypeme parmezánom a pokvapkáme zeleným olejom.
|