Tekvica plnená kuracím mäskom a mandľami

bilancia - fotkabilancia, 9. októbra 2013
Tekvica plnená kuracím mäskom a mandľami
Foto: bilancia
2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 strúčiky
1 ks
1 ks
2 PL
1 ks
100 g
40 g




Postup

  1. 1

    Mandle si namočíme na chvíľu do vody aby zmäkli. Tekvicu umyjeme, prekrojíme na poli a vydlabeme. Jadrovník dáme preč a ostatok nakrájame na kocky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno. Kuracie prso si tiež nakrájame na drobno.

  2. 2

    v menšom hrnci roztopíme maslo, hodíme cesnak a cibuľu, chvíľu orestujeme, prihodíme vnútro tekvice nakrájané na kocky, orestujeme, podlejeme troškou vody a chvíľu podusíme. Mandle scedíme, nasekáme na menšie kúsky a prihodíme do hrnca k tekvici,cibuli a cesnaku. Chvíľu orestujeme, vypneme a odstavíme.

  3. 3

    Zmes necháme trochu vychladnúť, primiešame do nej nasekané kuracie prsia, 2PL smotany, 1 vajce, ochutíme koreninami a soľou a prihodíme na kocky nakrájanú goudu. Premiešame a hotovou zmesou plníme vydlabané polovice tekvice. Pečieme na 200 stupňoch 45 min.

Diskusia k receptu

babinkka
Chcela som sa opýtať, tie mandle treba aj ošúpať, lebo na obrázku ako keby boli neošúpané
bilancia
@babinkka , ja ich nešúpem, ale je to na tebe, môžeš dať aj šúpané, alebo si uľahčiť prácu a šupnúť tam mandľové hoblinky :)
babinkka
Výborne, ani ja mandle nebudem šúpať, aj surové ich jem iba tak neošúpané :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia