Tekvica plnená kuracím mäskom a mandľami
	        Autor receptu: bilancia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút  na 200 °C  | 
 
 Postup- Mandle si namočíme na chvíľu do vody aby zmäkli. Tekvicu umyjeme, prekrojíme na poli a vydlabeme. Jadrovník dáme preč a ostatok nakrájame na kocky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno. Kuracie prso si tiež nakrájame na drobno. 
 - v menšom hrnci roztopíme maslo, hodíme cesnak a cibuľu, chvíľu orestujeme, prihodíme vnútro tekvice nakrájané na kocky, orestujeme, podlejeme troškou vody a chvíľu podusíme. Mandle scedíme, nasekáme na menšie kúsky a prihodíme do hrnca k tekvici,cibuli a cesnaku. Chvíľu orestujeme, vypneme a odstavíme.
 - Zmes necháme trochu vychladnúť, primiešame do nej nasekané kuracie prsia, 2PL smotany, 1 vajce, ochutíme koreninami a soľou a prihodíme na kocky nakrájanú goudu. Premiešame a hotovou zmesou plníme vydlabané polovice tekvice.
Pečieme na 200 stupňoch 45 min.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |