Tekvica plnená kuracím mäskom a mandľami

Autor receptu: bilancia

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mandle si namočíme na chvíľu do vody aby zmäkli. Tekvicu umyjeme, prekrojíme na poli a vydlabeme. Jadrovník dáme preč a ostatok nakrájame na kocky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno. Kuracie prso si tiež nakrájame na drobno.
  2. v menšom hrnci roztopíme maslo, hodíme cesnak a cibuľu, chvíľu orestujeme, prihodíme vnútro tekvice nakrájané na kocky, orestujeme, podlejeme troškou vody a chvíľu podusíme. Mandle scedíme, nasekáme na menšie kúsky a prihodíme do hrnca k tekvici,cibuli a cesnaku. Chvíľu orestujeme, vypneme a odstavíme.
  3. Zmes necháme trochu vychladnúť, primiešame do nej nasekané kuracie prsia, 2PL smotany, 1 vajce, ochutíme koreninami a soľou a prihodíme na kocky nakrájanú goudu. Premiešame a hotovou zmesou plníme vydlabané polovice tekvice. Pečieme na 200 stupňoch 45 min.