Cviklové rizoto

Talianske krémové rizoto s červenou repou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Červenú repu očistíme a nakrájame nadrobno.
  2. Šalotku nakrájame nadrobno a spolu s jednou vetvičkou čerstvého tymianu speníme na 2 PL olivového oleja.
  3. Keď bude šalotka orestovaná, vyberieme tymian, pridáme ryžu s červenou repou a roztlačený cesnak, trochu orestujeme. Potom prilejeme biele víno, miešame, kým sa alkohol neodparí. Potom prilejeme len toľko vývaru, aby tekutina len mierne presahovala množstvo ryže. Pridáme soľ a biele korenie.
  4. Počas varenia dolievame vývar podľa potreby, ryžu miešame a varíme, kým nebude al dente, teda polotvrdá, podobne, ako keď varíme talianske cestoviny.
  5. Potom skontrolujeme konzistenciu rizota. Ak ryža vsala zvyšok oleja a vývaru, pridáme ešte trocha vývaru, parmezán, maslo, odstavíme a môžeme podávať.