Cviklové rizoto
Talianske krémové rizoto s červenou repou
Autor receptu: redakcia
Postup- Červenú repu očistíme a nakrájame nadrobno.
- Šalotku nakrájame nadrobno a spolu s jednou vetvičkou čerstvého tymianu speníme na 2 PL olivového oleja.
- Keď bude šalotka orestovaná, vyberieme tymian, pridáme ryžu s červenou repou a roztlačený cesnak, trochu orestujeme. Potom prilejeme biele víno, miešame, kým sa alkohol neodparí. Potom prilejeme len toľko vývaru, aby tekutina len mierne presahovala množstvo ryže. Pridáme soľ a biele korenie.
- Počas varenia dolievame vývar podľa potreby, ryžu miešame a varíme, kým nebude al dente, teda polotvrdá, podobne, ako keď varíme talianske cestoviny.
- Potom skontrolujeme konzistenciu rizota. Ak ryža vsala zvyšok oleja a vývaru, pridáme ešte trocha vývaru, parmezán, maslo, odstavíme a môžeme podávať.
|