Strapačky z fialových zemiakov s červenou kapustou

mitzyMitzy, 32 ročná žena, 14. apríla 2017 16:36
Ďalšie jej recepty »

Strapačky z fialových zemiakov s červenou kapustouFoto: mitzy

Poviete: Prinesieš mi zopár tých fialových zemiakov prosííím? A on prinesie kilo a pol, takže tvoríme si doma, tentoraz na klasickú slovenskú nôtu...len trošku inak :)

2
porcie

Suroviny

Na halušky:
100 - 150 g
550 g
1 ČL
Na varenie:
3 l
Na strapačky:
3 - 4 hrste
1/2
10 g

Postup prípravy

  1. 1

    Dáme variť vo veľkom hrnci vodu s 2 PL soli. Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Nastrúhame ich najemno na strúhadle rovno do misy. Osolíme a premiešame. Po častiach pridávame pripravenú múku a miešame cesto vareškou. (Zemiaky nepúšťajú veľa vody, na prípravu cesta som použila 120 g múky.) Na záver premiesime cesto ešte ručne.

  2. 2

    Vriacu vodu v hrnci stíšime na menší plameň a hádžeme do nej cesto pomocou haluškára alebo jednoducho lyžičkou. Halušky povaríme a povyberáme z vody, keď plávajú na hladine dierkovanou naberačkou. Je však možné halušky jednoducho precediť cez cedník, ak máme takéto malé množstvo.

  3. 3

    Halušky premiešame s pridanou kyslou kapustou. Na oleji si popražíme do sklovita nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme červenú papriku a nakrájané tofu. Popražíme, dáme navrch strapačiek a podávame. (Môj muž si na svoju porciu opražil slaninu - kto už ako chce :)

    Strapačky z fialových zemiakov s červenou kapustou - obrázok 3
  4. 4

    Tanier môžeme ozdobiť červenou paprikou a strapačky bylinkami. Z tohto množstva pripravíte dve veľké porcie. Prajem dobrú chuť :)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist