Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou

Kristián Gabriš a Zdenko Polák
Sushiya Atelier v Rovinke, 9. novembra 2022
Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov.

1
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

150 g (steak)
100 g
50 g
50 g
2 PL
Na omáčku ponzu:
100 ml
1 PL
1 PL
2 ČL
1/2 PL
Na dochutenie:




Postup

  1. 1

    Na omáčku ponzu všetky suroviny zmiešame a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Ochutíme soľou, prevaríme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Baby brokolicu a edamame blanšírujeme v osolenej vode. Bielu reďkovku nakrájame na tenké pásiky.

  3. 3

    Tuniaka obalíme v sezame a na pár sekúnd z každej strany grilujeme. Rovnako ogrilujeme aj baby brokolicu.

  4. 4

    Tuniaka, zeleninu aj omáčku naaranžujeme na tanier a podávame.

Diskusia k receptu