Srnčí chrbát

Srnčí chrbát s batatovým gratinom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Na vyhriatej panvici s olejom osmažíme srnčí chrbát zo všetkých strán. Do panvice pridáme tymian, strúčik cesnaku a 50 g masla a všetko vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C asi na 8 minút
  2. Batatový gratin: Do vymastenej formy na pečenie poukladáme natenko narezané bataty, zemiaky a parmezán, ktoré zalejeme soľou a mletým čiernym korením ochutenou horúcou smotanou. Pečieme v rúre zohriatej na 160 °C asi hodinu.
  3. Brokolicové pyré: Nakrájanú brokolicu vložíme do vriacej vody, pridáme gorgonzolu a povaríme asi 5 minút. Potom zmes rozmixujeme dohladka.
  4. Na omáčku v hrnci osmažíme na oleji šalotku s cesnakom dozlatista, pridáme víno a necháme zredukovať na konzistenciu sirupu. Potom prilejeme vývar a chvíľu ešte varíme. Do už odstavenej omáčky ešte vmiešame 100 g studeného masla.