Srnčí chrbát
Srnčí chrbát s batatovým gratinom
Autor receptu: redakcia
Postup- Na vyhriatej panvici s olejom osmažíme srnčí chrbát zo všetkých strán.
Do panvice pridáme tymian, strúčik cesnaku a 50 g masla a všetko vložíme do
rúry vyhriatej na 190 °C asi na 8 minút
- Batatový gratin: Do vymastenej formy na pečenie poukladáme natenko narezané
bataty, zemiaky a parmezán, ktoré zalejeme soľou a mletým čiernym korením ochutenou horúcou smotanou. Pečieme v rúre
zohriatej na 160 °C asi hodinu.
- Brokolicové pyré: Nakrájanú brokolicu vložíme do vriacej
vody, pridáme gorgonzolu a povaríme
asi 5 minút. Potom zmes rozmixujeme
dohladka.
- Na omáčku v hrnci osmažíme na oleji
šalotku s cesnakom dozlatista, pridáme
víno a necháme zredukovať na konzistenciu sirupu. Potom prilejeme vývar
a chvíľu ešte varíme. Do už odstavenej omáčky ešte vmiešame 100 g studeného masla.
|