Srnčí chrbát
Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Postup- Pyré: Očistenú kvaku a zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme neočistenú červenú repu. Uvarenú cviklu zbavíme šupky a spolu s kvakou a so zemiakmi rozmixujeme na jemné pyré.
- Srnčí chrbát: Na oleji s rozmarínom opečieme nasolený a nakorenený srnčí
chrbát a dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 200 °C na asi 6 minút. Vytiahneme a necháme na tanieri odležať
ďalšie dve minúty. Pred podávaním srnčí chrbát nakrájame.
- Omáčka: Na panvicu s výpekom z mäsa pridáme šípkový džem, zalejeme červeným vínom a necháme odpariť alkohol. Potom pridáme zeleninový vývar a povaríme. Omáčku zahustíme nastrúhaným perníkom.
- Restované kuriatka: Kuriatka orestujeme na masle s cesnakom, pridáme soľ a nasekanú
petržlenovú vňať.
|