Srnčí chrbát

Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Pyré: Očistenú kvaku a zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme neočistenú červenú repu. Uvarenú cviklu zbavíme šupky a spolu s kvakou a so zemiakmi rozmixujeme na jemné pyré.
  2. Srnčí chrbát: Na oleji s rozmarínom opečieme nasolený a nakorenený srnčí chrbát a dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 200 °C na asi 6 minút. Vytiahneme a necháme na tanieri odležať ďalšie dve minúty. Pred podávaním srnčí chrbát nakrájame.
  3. Omáčka: Na panvicu s výpekom z mäsa pridáme šípkový džem, zalejeme červeným vínom a necháme odpariť alkohol. Potom pridáme zeleninový vývar a povaríme. Omáčku zahustíme nastrúhaným perníkom.
  4. Restované kuriatka: Kuriatka orestujeme na masle s cesnakom, pridáme soľ a nasekanú petržlenovú vňať.