Špenátová polievka fotorecept
Foto: kucharka
Jednoduchá polievka. Zdravá a ešte aj chutná.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme rozmrazený špenát, nakrájané zemiaky a petržlen, a pár lístkov čerstvej šalvie. Asi tak 1/2 hrsti. (Ja som mala cuketu, čo bolo treba s ňou niečo robiť, tak som ju tam dala tiež.) Posolíme a pokoreníme, zalejeme zeleninovým vývarom a varíme na slabom ohni 30-40 minút.
-
2
Polievku rozmixujeme a po kúskoch pridávame syr. Množstvo syra podľa chuti a typu… Ak dávam roquefort, tak trochu menej, lebo je silnejší. Ak dávam gorgonzolu, tak trochu viac. U nás je gorgonzola s mascarpone, tá je super jemná, tak tej ešte viac.
-
3
A hotovo, môžeme podávať. Ja zdobím kopčekom kyslej smotany a chlebovými krutónmi.
-
4
A tu je moja šalvia:
Ďakujem. Polievka je trochu iná, šaľvia jej dodá takú trochu inú chuť….
Pekný večer!
Recept sa mi páči. Pekný víkend prajem. 🌞
Ďakujem za pekný komentár. Teší ma, že sa recept páči.
Tak tomu neverím, že ty si nerobila špenátovú polievku… :-))
Najlepšia je tam tá šaľvia,vďaka nej sa z jednoduchej špenátovej stane luxusná špenátová… xx
Vyskúšam 😍💚
Bez toho syra ale😊bude určite chutná keď sa dobre ochutí 😊
i keď som už videla aj vegánsku verziu nivy🙄len nechcem vedieť radšej čo v nej je😁
Kedysi som bola vegetariánka, za mladých čias… :-)
Keby som sa ňou zase stala, alebo vegánkou, asi by som nejedla žiadne náhrady a prepracované produkty. Je dosť surovín, zeleniny a ovocia, strukovín… aby sa dalo jesť bez náhrad/verzií.. Máš veru pravdu, lepšie nevedieť, čo v tom je. Ale to tebe asi nemusím ani hovoriť :-))