Špenátové palacinky plnené ricottou a údenou makrelou
Šuhajíci pri panvici, 13. apríla 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
| Špenátové palacinky: | |
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ks |
|
| 400 ml |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| Plnka: | |
| 1 ks (údenáč) |
|
| 200 g |
|
| 1 zväzok |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| Šalát: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 zväzok |
|
| 1 zväzok |
|
| Desing vinaigrette: | |
| 1 PL |
|
| 150 ml |
|
| 1/2 ks |
|
| 40 ml |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Baby špenát dáme na suchú panvicu a na miernom plameni za občasného premiešania špenát zatiahneme. Keď stmavne a zmenší svoj objem minimálne o polovicu, necháme ho trocha vychladnúť. Keď už nie je horúci, vymixujeme ho spolu so všetkými zvyšnými surovinami, až kým nevznikne jemné zelené palacinkové cestíčko bez hrudiek. Odložíme ho do chladničky.
- 2
Medzitým pripravíme náplň do palaciniek. Odstránime kožu z makrely a opatrne oberieme mäso od kostí. Obraté mäso vymiešame s ricottou, pridáme nasekaný kôpor, soľ, čierne korenie a trocha limetkovej šťavy a nastrúhanej kôry.
- 3
Na šalát nakrájame zeleninu na malé kocky (asi 0,5 cm) a urobíme domáci dresing vinaigrette. Dijonskú horčicu vyšľaháme metličkou spolu s olejom, kým sa nespoja, postupne pridáme a zašľaháme med, vínny ocot, citrónovú šťavu a dochutíme soľou a čiernym korením. Týmto dresingom dochutíme šalát.
- 4
Cestíčko na palacinky vyberieme z chladničky a nahrejeme panvicu na miernom plameni. Jemne ju potrieme olejom, aby sa palacinky neprilepili. Každú palacinku pečieme asi 1,5 minúty z každej strany. Palacinky naplníme a podávame na ochutenom šaláte.
Tiež Špenátové palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu