Špenátové palacinky
Špenátové palacinky plnené ricottou a údenou makrelou
Autor receptu: redakcia
Postup- Baby špenát dáme na suchú
panvicu a na miernom plameni za
občasného premiešania špenát
zatiahneme. Keď stmavne a zmenší
svoj objem minimálne o polovicu,
necháme ho trocha vychladnúť. Keď už
nie je horúci, vymixujeme ho spolu
so všetkými zvyšnými surovinami,
až kým nevznikne jemné zelené
palacinkové cestíčko bez hrudiek.
Odložíme ho do chladničky.
- Medzitým pripravíme náplň do
palaciniek. Odstránime kožu z makrely a opatrne oberieme mäso od
kostí. Obraté mäso vymiešame
s ricottou, pridáme nasekaný kôpor,
soľ, čierne korenie a trocha limetkovej šťavy a nastrúhanej kôry.
- Na šalát nakrájame zeleninu na
malé kocky (asi 0,5 cm) a urobíme
domáci dresing vinaigrette. Dijonskú horčicu vyšľaháme metličkou
spolu s olejom, kým sa nespoja,
postupne pridáme a zašľaháme
med, vínny ocot, citrónovú šťavu
a dochutíme soľou a čiernym korením. Týmto dresingom dochutíme šalát.
- Cestíčko na palacinky vyberieme z chladničky a nahrejeme panvicu na miernom plameni. Jemne ju potrieme olejom, aby sa palacinky neprilepili. Každú palacinku pečieme asi 1,5 minúty z každej strany. Palacinky naplníme a podávame na
ochutenom šaláte.
|