Špenátové palacinky

Špenátové palacinky plnené ricottou a údenou makrelou

Autor receptu: redakcia

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Baby špenát dáme na suchú panvicu a na miernom plameni za občasného premiešania špenát zatiahneme. Keď stmavne a zmenší svoj objem minimálne o polovicu, necháme ho trocha vychladnúť. Keď už nie je horúci, vymixujeme ho spolu so všetkými zvyšnými surovinami, až kým nevznikne jemné zelené palacinkové cestíčko bez hrudiek. Odložíme ho do chladničky.
  2. Medzitým pripravíme náplň do palaciniek. Odstránime kožu z makrely a opatrne oberieme mäso od kostí. Obraté mäso vymiešame s ricottou, pridáme nasekaný kôpor, soľ, čierne korenie a trocha limetkovej šťavy a nastrúhanej kôry.
  3. Na šalát nakrájame zeleninu na malé kocky (asi 0,5 cm) a urobíme domáci dresing vinaigrette. Dijonskú horčicu vyšľaháme metličkou spolu s olejom, kým sa nespoja, postupne pridáme a zašľaháme med, vínny ocot, citrónovú šťavu a dochutíme soľou a čiernym korením. Týmto dresingom dochutíme šalát.
  4. Cestíčko na palacinky vyberieme z chladničky a nahrejeme panvicu na miernom plameni. Jemne ju potrieme olejom, aby sa palacinky neprilepili. Každú palacinku pečieme asi 1,5 minúty z každej strany. Palacinky naplníme a podávame na ochutenom šaláte.