Šošovicový aperitív s citrónovým konfitom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
5 minút príprava |
120 minút na 160 °C |
Postup- Červenú šošovicu nepreplachujeme. Na oleji urestujeme
najemno nakrájanú šalotku. Pridáme šošovicu, krátko urestujeme,
aby to chytilo peknú farbu, pridáme karí, kurkumu a ešte
raz krátko restujeme – dávame pozor, aby šošovica nesčernela.
- Šošovicu zalejeme bielym vínom a vodou a necháme variť 15
minút. Nakoniec pridáme mlieko a smotanu, necháme zovrieť
a po zovretí rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou.
- Citrónový konfit: Rúru predhrejeme na 180 °C. Citróny umyjeme
a osušíme. Ošúpeme a povyberáme kôstky. Pracujeme len
s dužinou, ktorú nakrájame na malé kúsky, zmiešame so šťavou,
s vínom a kryštálovým cukrom. Pečieme asi dve hodiny pri
160 °C. Vyberieme a ak je konfit ešte riedky, zahustíme ho škrobom
a zapečieme. Konfit podávame na úlomku lístkového cesta.
Lístkové cesto rozvaľkáme na 2 mm hrubý plát, nožom vykrajujeme
trojuholníky, ktoré preložíme na plech a upečieme doružova
vo vyhriatej rúre pri 180 °C.
|