Šošovicové placky

Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Placky: Šošovicu s ryžou dáme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a soľ. Prikryjeme a vložíme na noc do chladničky. Nasledujúci deň zmes rozmixujeme a na horúcom oleji vypražíme 12 placiek, ktoré hneď po vybratí z panvice zatočíme na pripravený valček a necháme vychladnúť.
  2. Šalát: Cuketu a tekvicu zbavenú jadier nakrájame na tenké prúžky, šalátové srdiečka nakrájame na prúžky, pridáme šalotku nakrájanú na tenké kolieska. Do misky dáme limetkovú šťavu, pokrájanú zeleninu, soľ, korenie a nasekanú koriandrovú vňať. Dobre premiešame.
  3. Placky naplníme šalátom. Navrch dáme dresing, ktorý pripravíme z creme fraiche, jogurtu, zo soli, z korenia a čerstvého koriandra.