Plnené huby
Plnené huby

Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom fotorecept

jeery - fotkajeery, 6. apríla 2021
Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept)
Foto: jeery

Na jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená. Podarilo sa mi nazbierať zopár kusov Zobraziť celý popisNa jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená. Podarilo sa mi nazbierať zopár kusov na tento recept.

8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

40 ks
600 g (trocha zamrazené)
200 ml (33 %, vychladená)
1 hrsť (nasekaný)
125 g
50 ml
Zemiaková kaša:
250 ml
1500 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Smrčkovce odstopkujeme, opláchneme a dáme odkvapkať.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mixéri vymiešame fáš z kuracích prs, polovice smotany a medvedieho cesnaku. Pridáme soľ a mleté čierne korenie.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Smrčkovce plníme kuracím fášom pomocou čajovej lyžičky.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč vymastíme olivovým olejom. Na dno poukladáme na tenko pokrájané nožičky z húb. Prilejeme zbytok smotany a naukladáme naplnené huby.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Smrčkovce dáme piecť na 15 min do vyhriatej rúry na 200 °C a pridáme na plátky pokrájané maslo.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som si vybral zemiakovú kašu. Dobre sa hodia aj farebné a iné cestoviny.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Recept nie je taký náročný ako sa zdal. Pravdou však je, že som mal vynikajúcu pomocnicu v podobe mojej manželky. Pokiaľ tento recept vyskúšate, isto vás nesklame.

    Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Smrčkovec český? A čo slovenský, ten nerastie v našich lesoch? Nie je to náhodou hríb smrekový, alebo ako sa u nás volá? Lebo smrčky som už robila. Ale recept vypadá byť dobrý, aj jedlo.
2x haji a kvakac
motyka
Jéééjda, predstavujem si tú fantastickú vôňu aj chuť. Vačšinou som z nich robila iba polievku. To už rastú aj na Slovensku ? Asi nie. Či ?
frezia
Velmi zaujimave a krasne odprezentovane jedlo. Smrckovce asi nezozeniem, ale porozmyslam, ake huby by som mohla pouzit.
2x haji a kvakac
haji
Krásný recept i fota! S radostí bych ochutnala.
1x kvakac
marienka44
Podľa mňa bolo najťažšie vyrobiť fáš. Čo si spravil so zbytkom fáše?
Ešte som niečo také a určite fajné nejedla.
Do zem. pyré dávam aj kúsok masla. Gratulujem k delikatese.
jeery
@motyka (7.4.2021 13:50 Ja ich zbieram už 35 rokov. Pravdou je, že nerastú hojne každý rok.
jeery
@marienka44 (8.4.2021 15:56) Vyrobiť fáš je ľahké, keď som to zvládol i ja. Hlavné je aby mäso bolo ľahko zmrazené a smotana vychladená. Fáš sa dá aj krátkodobo zmraziť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia