Kuracie mäso
Sladko-kyslé kuracie kúsky (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Jedno z najpopulárnejších a najobľúbenejších čínskych jedál.
2-3 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé marinujeme kura. Zmiešame všetky suroviny na marinádu, pridáme nakrájané mäso a necháme aspoň 1/2 hod postáť.
- Pripravíme cesto na obaľovanie. Ak je husté môžeme pridať 2-3 lyžice studenej vody.
- Očistíme a nakrájame zeleninu. Cibuľa môže byť aj červená a paprika tiež rôznej farby.
- Marinované kuracie kúsky obalíme v cestíčku a smažíme na horúcom oleji. Mäso by sa nemalo dotýkať, aby sa neprilepilo dokopy. Hotové vyberieme a dáme osušiť na papierové servítky.
- Pripravíme omáčku na zaliatie. Všetko spolu zmiešame.
- Nakrájanú zeleninu postupne opečieme na rozpálenom oleji, 1-2 minúty. Zalejeme omáčkou. Prudko privedieme do varu a hneď stíšime na slabý oheň. Necháme chvíľu pobublávať až do zhustnutia.
Vložíme kuracie kúsky. Premiešame a hotovo.
Podávame s ryžou. Môže sa posypať čerstvým koriandrom a nasekanou jarnou cibuľkou.