Kuracie mäso

Sladko-kyslé kuracie kúsky (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Jedno z najpopulárnejších a najobľúbenejších čínskych jedál.

2-3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé marinujeme kura. Zmiešame všetky suroviny na marinádu, pridáme nakrájané mäso a necháme aspoň 1/2 hod postáť.
  2. Pripravíme cesto na obaľovanie. Ak je husté môžeme pridať 2-3 lyžice studenej vody.
  3. Očistíme a nakrájame zeleninu. Cibuľa môže byť aj červená a paprika tiež rôznej farby.
  4. Marinované kuracie kúsky obalíme v cestíčku a smažíme na horúcom oleji. Mäso by sa nemalo dotýkať, aby sa neprilepilo dokopy. Hotové vyberieme a dáme osušiť na papierové servítky.
  5. Pripravíme omáčku na zaliatie. Všetko spolu zmiešame.
  6. Nakrájanú zeleninu postupne opečieme na rozpálenom oleji, 1-2 minúty. Zalejeme omáčkou. Prudko privedieme do varu a hneď stíšime na slabý oheň. Necháme chvíľu pobublávať až do zhustnutia. Vložíme kuracie kúsky. Premiešame a hotovo. Podávame s ryžou. Môže sa posypať čerstvým koriandrom a nasekanou jarnou cibuľkou.