Fake Ramen s treskou videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 3. januára 2024

Zrýchlená verzia jednoduchého japonského ramenu, hotová do 30 minút!

1
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1/2 hrste
2 cm
1 strúčik
1 hrsť
1 ČL
1 ČL
500 ml
1 ks
200 g čerstvé
1 ks
1 PL
1 PL
1 ČL
1 fileta
1 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Začni zaliatím húb a wakame rias cca 100 mililitrami studenej vody. Shiitake tak zmäknú a riasy sa nadujú. Nechaj ich v tomto kúpeli na 20 minút.

  2. 2

    V mixéri dohladka premixuj ošúpaný zázvor s cesnakom, kukuricu, sezamový olej, čili vločky a vývar. Následne to vylej do hrnca, prikry a priveď do varu. Stiahni teplotu a na slabom plameni var 10 minút. Po tomto čase vytiahni shiitake z kúpeľa, nakrájaj ich na pásiky, vhoď do polievky - aj so zbytkovou vodou z kúpeľa - a var ďalších 10 minút.

  3. 3

    Vo vedľajšom hrnci daj zovrieť vodu, do ktorej vložíš variť vajce na presne 5 a pol minúty. Potom ho premiestni do ľadovej vody a zastav proces varenia. Takto bude žĺtok zaručene pekne tekutý. V tom istom hrnci prevar na 2 minúty aj rezance a na 30 sekúnd bok choy - ten sa nesmie rozvariť, rovnako ho hoď schladiť do ľadu s vajcom.

  4. 4

    Do polievky pridaj miso pastu, ustricovú a sójovú omáčku, spolu s treskou. Pastu dôkladne do polievky vmiešaj, slanosť reguluj pomocou sójovej omáčky. Odstav sporák a nechaj dôjsť v zakrytom hrnci.

  5. 5

    Podávaj v hlbokej mise a obsah nakladaj v nasledovnom poradí - rezance, nori riasy, wakame riasy, bambus, bok choy, treska, huby s polievkou, nasekaná jarná cibuľka a vajíčko.

  6. 6

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame : @walrus.buko

Diskusia k receptu

zahra
Varim ramen na rozne vegan sposoby, v tvojom ma zujala rozmixovana pasta s kukuricou. Bez tresky coskoro vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia