Ryba
Rybí tajine z halibuta s omáčkou chermoula
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv pripravíme omáčku
chermoula. Všetky
ingrediencie dáme do mixéra
a rozmixujeme dohladka. Túto
omáčku môžeme pripraviť aj
deň dopredu. Rybu nakrájame
na väčšie kúsky a dáme marinovať do pripravenej omáčky
aspoň na 1 hodinu.
- V panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom orestujeme nakrájanú
cibuľu, ktorú osolíme a okoreníme a pridáme najemno nakrájaný olúpaný
zázvor. Potom pridáme paradajkový pretlak, zeleninový vývar,
privedieme k varu a varíme ešte asi 10 minút.
- Do zmesi pridáme kúsky ryby aj so zvyškom omáčky, nakladané rozkrojené citróny, cherry paradajky a ešte povaríme asi
5 minút.
- Rybí tajine servírujeme posypaný nasekanou čerstvou koriandrovou
vňaťou. Ako prílohu môžeme zvoliť kuskus alebo varené nové
zemiaky.
|