Ryba

Rybí tajine z halibuta s omáčkou chermoula

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Najprv pripravíme omáčku chermoula. Všetky ingrediencie dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Túto omáčku môžeme pripraviť aj deň dopredu. Rybu nakrájame na väčšie kúsky a dáme marinovať do pripravenej omáčky aspoň na 1 hodinu.
  2. V panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom orestujeme nakrájanú cibuľu, ktorú osolíme a okoreníme a pridáme najemno nakrájaný olúpaný zázvor. Potom pridáme paradajkový pretlak, zeleninový vývar, privedieme k varu a varíme ešte asi 10 minút.
  3. Do zmesi pridáme kúsky ryby aj so zvyškom omáčky, nakladané rozkrojené citróny, cherry paradajky a ešte povaríme asi 5 minút.
  4. Rybí tajine servírujeme posypaný nasekanou čerstvou koriandrovou vňaťou. Ako prílohu môžeme zvoliť kuskus alebo varené nové zemiaky.