Grilovaná roštenka

Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme z každej strany 4–5 minút, dochutíme soľou a korením, počas grilovania môžeme pridať aj bylinky a nakoniec kúsok masla. Hrúbka roštenky má byť 2,5–3 cm.
  2. Cesnak, cibuľku, bylinky a olej spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Touto omáčkou zľahka potrieme roštenku.
  3. Pripravíme BBQ omáčku: Na olivovom oleji opečieme cesnak, mrkvu a cibuľu, pridáme cukor, necháme skaramelizovať. Flambujeme koňakom, podlejeme troškou vody a nakoniec pridáme všetky ostatné suroviny. Povaríme a poriadne všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Kukuricu predvaríme, ogrilujeme dozlatista a dochutíme. Môžeme ju pomaly podlievať rozpusteným maslom a nakoniec už iba osoliť.