Plnené cestoviny

Ravioli so špenátovo-slaninovou plnkou s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: avuska

Niečo pre milovníkov špenátu a tvarohu.

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Omáčka: Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme pyré, koreniny, soľ, cukor, dusíme, podlejeme vodou, po odparení pridáme kocku masla v múke. Necháme zovrieť.
  2. Plnka: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu a špenát, udusíme. Po vychladnutí primiešame tvaroh.
  3. Cesto: Z múky, vajíčka a vody vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme malé kolieska.
  4. Kolieska plníme plnkou a dobre uzavrieme. Ja použivam dezertnú vidličku.
  5. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, ktorú osolíme. Keď voda vrie hádžeme ravioli. Po vyplávaní na povrch ich môžeme vyberať. Do taniera si dáme omáčku, na ňu ravioli a posypeme nastrúhaným syrom.