Ravioli s hlivou a kapustovo - bazalkové pesto (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Obe druhy múky, soľ a štipku kurkumy zmiešame. Pridáme vodu...
  2. a lyžicu olivového oleja.
  3. Vypracujeme hladké cesto. Ja som ho pripravovala v pekárničke na chlieb. Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.
  4. Medzitým si pripravme suroviny na náplň.
  5. Cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na olivovom oleji.
  6. Pridáme nadrobno nakrájanú hlivu a prudko opražíme.
  7. Pridáme mletú rascu, soľ a čierne korenie a brandy. Na miernom ohni necháme hlivu zmäknúť a odparíme prebytočnú tekutinu.
  8. Odstavíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Necháme vychladnúť.
  9. Odležané cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
  10. Na polovicu koliesok rozdelíme náplň.
  11. Okraje potrieme vodou a kolieska zlepíme. Ravioli uvaríme v osolenej vode. Po uvarení som ich pokvapkala cesnakom ochuteným olejom.
  12. Kapustovo - bazalkové pesto:
  13. Tmavšie kapustné listy zbavíme tvrdej hlúbikovej časti.
  14. Vo vriacej vode ich blanšírujeme 30-40 sekúnd.
  15. Vysušené kapustné listy, slnečnicové semienka a cesnak krátko mixujeme.
  16. Pridáme bazalku, niekoľko krát "pulzneme" a prilievame olivový olej podľa potreby. Pesto dochutíme soľou a čiernym korením. Inšpiráciu na pesto som našla tu : http://www.carina-forum.com/ricette/sauces/null/0000023_en.php