Obe druhy múky, soľ a štipku kurkumy zmiešame. Pridáme vodu...
a lyžicu olivového oleja.
Vypracujeme hladké cesto. Ja som ho pripravovala v pekárničke na chlieb. Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.
Medzitým si pripravme suroviny na náplň.
Cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na olivovom oleji.
Pridáme nadrobno nakrájanú hlivu a prudko opražíme.
Pridáme mletú rascu, soľ a čierne korenie a brandy. Na miernom ohni necháme hlivu zmäknúť a odparíme prebytočnú tekutinu.
Odstavíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Necháme vychladnúť.
Odležané cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
Na polovicu koliesok rozdelíme náplň.
Okraje potrieme vodou a kolieska zlepíme. Ravioli uvaríme v osolenej vode. Po uvarení som ich pokvapkala cesnakom ochuteným olejom.
Kapustovo - bazalkové pesto:
Tmavšie kapustné listy zbavíme tvrdej hlúbikovej časti.
Vo vriacej vode ich blanšírujeme 30-40 sekúnd.
Vysušené kapustné listy, slnečnicové semienka a cesnak krátko mixujeme.
Pridáme bazalku, niekoľko krát "pulzneme" a prilievame olivový olej podľa potreby. Pesto dochutíme soľou a čiernym korením. Inšpiráciu na pesto som našla tu : http://www.carina-forum.com/ricette/sauces/null/0000023_en.php