Nepečený banánový tvarožník fotorecept
Keď nechcem zapínať rúru v týchto teplotách, spravím aj takúto sladkú maškrtu.
Suroviny
| 750 g (z kelímka) | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml (33 %) | 
                                                             | 
                                                    
| 125 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks (zrelé neprezreté) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| na namáčanie piškót (alebo ovocná šťava) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. (po 72 g) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. (po 72 g) | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml po uvarení | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie: | |
| strúhaná | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Vodou po zovretí zalejem a vo väčšom hrnčeku najprv vymiešam spolu 3 balíčky galaretky t. j. 216 g a miešam do úplného rozpustenia. Nechám vychladnúť.
- 2
 Dno rozpínacieho plechu 24 x 24 x 6,5 cm si vysteliem papierom na pečenie a poukladám naň okrúhle veľké piškóty, ktoré som trochu namáčala v mlieku.
- 3
 Ošúpané banány rozmixujem v elektrickom sekačku.
- 4
 Vo väčšej miske vyšľahám do tuha smotanu s cukrom. Pridám tvaroh, rozmixované banány a tenkým prúdom lejem aj vychladnutú (nie tuhú!) galaretku. Ručným mixérom poriadne všetko vymiešam. Nechám chvíľu stáť, aby masa začala tuhnúť.
                                                    - 5
 Po chvíľke, keď vidím, že vymiešaná banánovo-tvarohová zmes je trošku hustejšia (začína pomaly tuhnúť), naberačkou ju po častiach nalejem na piškóty v plechu, povrch vyrovnám.
                                                    - 6
 V chladničke nechám stuhnúť na 4-5 hodín, najlepšie je na celú noc.
- 7
 Povrch nepečeného zákuska nakoniec posypem nastrúhanou čokoládou.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    




 


Ďakujem za recept.