Nepečený banánový tvarožník fotorecept
Foto: helena10
Keď nechcem zapínať rúru v týchto teplotách, spravím aj takúto sladkú maškrtu.
Suroviny
750 g (z kelímka) |
|
200 ml (33 %) |
|
125 ml |
|
3 ks (zrelé neprezreté) |
|
|
|
na namáčanie piškót (alebo ovocná šťava) |
|
2 bal. (po 72 g) |
|
1 bal. (po 72 g) |
|
250 ml po uvarení |
|
Na posypanie: | |
strúhaná |
|
Postup
-
1
Vodou po zovretí zalejem a vo väčšom hrnčeku najprv vymiešam spolu 3 balíčky galaretky t. j. 216 g a miešam do úplného rozpustenia. Nechám vychladnúť.
- 2
Dno rozpínacieho plechu 24 x 24 x 6,5 cm si vysteliem papierom na pečenie a poukladám naň okrúhle veľké piškóty, ktoré som trochu namáčala v mlieku.
- 3
Ošúpané banány rozmixujem v elektrickom sekačku.
- 4
Vo väčšej miske vyšľahám do tuha smotanu s cukrom. Pridám tvaroh, rozmixované banány a tenkým prúdom lejem aj vychladnutú (nie tuhú!) galaretku. Ručným mixérom poriadne všetko vymiešam. Nechám chvíľu stáť, aby masa začala tuhnúť.
- 5
Po chvíľke, keď vidím, že vymiešaná banánovo-tvarohová zmes je trošku hustejšia (začína pomaly tuhnúť), naberačkou ju po častiach nalejem na piškóty v plechu, povrch vyrovnám.
- 6
V chladničke nechám stuhnúť na 4-5 hodín, najlepšie je na celú noc.
- 7
Povrch nepečeného zákuska nakoniec posypem nastrúhanou čokoládou.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za recept.