Quinoa rizoto

blissofplants - fotkablissofplants, 30. júna 2021

Keďže na Slovensku sú teraz veľké horúčavy, je rozumné stráviť v kuchyni menej času pri varení, ale zároveň pripraviť niečo nielen narýchlo ale aj zdravo Zobraziť celý popisKeďže na Slovensku sú teraz veľké horúčavy, je rozumné stráviť v kuchyni menej času pri varení, ale zároveň pripraviť niečo nielen narýchlo ale aj zdravo a chutne.?

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
300 ml
2 PL
1 ks
2 strúčiky
1 ks
1/4 ks
1/4 ks
za hrsť
150 g
za hrsť
 (z organického citróna)




Postup

  1. 1

    Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a pod pokrievkou varíme domäkka. Ochutíme.

  2. 2

    Na oleji orestujeme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na kúsky nakrájaný stonkový zeler a na kolieska nakrájané papriky.

  3. 3

    Pridáme umyté nakrájané šampiňóny a paradajky a podusíme domäkka. Ochutíme. Môžeme pridať aj trochu vody ak je treba.

  4. 4

    Vmiešame uvarenú quinou a listy reďkoviek (alebo špenátu), dobre premiešame, dochutíme a podávame.

  5. 5

    Na quinoa rizoto postrúhame kôru z organického citróna (ak nie je organický, kôru vynechajte, keďže sú postriekané voskom).

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, mně by chutnalo! Tříbarevná quinoa je pro mě zajímavá novinka. Líbí se mi i ta citronová kůra na závěr, příjemné oživení hmm Chutná fotečka! Díky za inspiraci!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia