Foto: blissofplants
Keďže na Slovensku sú teraz veľké horúčavy, je rozumné stráviť v kuchyni menej času pri varení, ale zároveň pripraviť niečo nielen narýchlo ale aj zdravo Zobraziť celý popisKeďže na Slovensku sú teraz veľké horúčavy, je rozumné stráviť v kuchyni menej času pri varení, ale zároveň pripraviť niečo nielen narýchlo ale aj zdravo a chutne.?
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
300 ml |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
1/4 ks |
|
za hrsť |
|
150 g |
|
za hrsť |
|
|
|
|
|
(z organického citróna) |
|
Postup
-
1
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a pod pokrievkou varíme domäkka. Ochutíme.
- 2
Na oleji orestujeme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na kúsky nakrájaný stonkový zeler a na kolieska nakrájané papriky.
- 3
Pridáme umyté nakrájané šampiňóny a paradajky a podusíme domäkka. Ochutíme. Môžeme pridať aj trochu vody ak je treba.
- 4
Vmiešame uvarenú quinou a listy reďkoviek (alebo špenátu), dobre premiešame, dochutíme a podávame.
- 5
Na quinoa rizoto postrúhame kôru z organického citróna (ak nie je organický, kôru vynechajte, keďže sú postriekané voskom).
Tiež quinoa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ti velmi pekne 🧡😊