Quinoa
Quinoa rizoto
Autor receptu: blissofplants
Keďže na Slovensku sú teraz veľké
horúčavy, je rozumné stráviť v
kuchyni menej času pri varení,
ale zároveň pripraviť niečo nielen
narýchlo ale aj zdravo a chutne.?
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a pod pokrievkou varíme domäkka. Ochutíme.
- Na oleji orestujeme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na kúsky nakrájaný stonkový zeler a na kolieska nakrájané papriky.
- Pridáme umyté nakrájané šampiňóny a paradajky a podusíme domäkka. Ochutíme. Môžeme pridať aj trochu vody ak je treba.
- Vmiešame uvarenú quinou a listy reďkoviek (alebo špenátu), dobre premiešame, dochutíme a podávame.
- Na quinoa rizoto postrúhame kôru z organického citróna (ak nie je organický, kôru vynechajte, keďže sú postriekané voskom).