Quinoa

Quinoa rizoto

Autor receptu: blissofplants

Keďže na Slovensku sú teraz veľké horúčavy, je rozumné stráviť v kuchyni menej času pri varení, ale zároveň pripraviť niečo nielen narýchlo ale aj zdravo a chutne.?

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a pod pokrievkou varíme domäkka. Ochutíme.
  2. Na oleji orestujeme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na kúsky nakrájaný stonkový zeler a na kolieska nakrájané papriky.
  3. Pridáme umyté nakrájané šampiňóny a paradajky a podusíme domäkka. Ochutíme. Môžeme pridať aj trochu vody ak je treba.
  4. Vmiešame uvarenú quinou a listy reďkoviek (alebo špenátu), dobre premiešame, dochutíme a podávame.
  5. Na quinoa rizoto postrúhame kôru z organického citróna (ak nie je organický, kôru vynechajte, keďže sú postriekané voskom).