Mäsové guľky
Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom (fotorecept)
Autor receptu: majkok
5 porcií |
120 minút príprava |
45 minút na 220 °C |
Postup- Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme 2 vajcia, strúhanku, prelisovaný cesnak a najemno nakrájanú cibuľu. Zvyšných 5 vajec uvaríme natvrdo.
- Mäsovú zmes po častiach roztiahneme, na každú položíme plátok syra a natvrdo uvarené olúpané vajíčko. Zabalíme a vyformujeme guľky. Mäsové guľky ukladáme na pekáč.
- Rozohrejeme rúru na 220 °C. Guľky potrieme masťou a dáme piecť.
- Pečieme cca 45 minút. Ja som pridal na pekáč aj klabasu.
- Tekvicu vydlabeme, nastrúhame, pridáme korenie, soľ a podusíme. Keď je tekvica mäkká, pridáme k nej zápražku. Na konci k prívarku pridáme smotanou na varenie a dochutíme octom a cukrom.
- Zemiaky ako príloha.
|