Mäsové guľky

Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom (fotorecept)

Autor receptu: majkok

5
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme 2 vajcia, strúhanku, prelisovaný cesnak a najemno nakrájanú cibuľu. Zvyšných 5 vajec uvaríme natvrdo.
  2. Mäsovú zmes po častiach roztiahneme, na každú položíme plátok syra a natvrdo uvarené olúpané vajíčko. Zabalíme a vyformujeme guľky. Mäsové guľky ukladáme na pekáč.
  3. Rozohrejeme rúru na 220 °C. Guľky potrieme masťou a dáme piecť.
  4. Pečieme cca 45 minút. Ja som pridal na pekáč aj klabasu.
  5. Tekvicu vydlabeme, nastrúhame, pridáme korenie, soľ a podusíme. Keď je tekvica mäkká, pridáme k nej zápražku. Na konci k prívarku pridáme smotanou na varenie a dochutíme octom a cukrom.
  6. Zemiaky ako príloha.