Hrachová polievka

Polievka zo žltého hrachu

Autor receptu: blissofplants

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Olej zohrejeme vo veľkom hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú papriku, na malé kúsky nakrájaný stonkový zeler a pár minút podusíme.
  2. Pridáme očistené prelisované strúčiky cesnaku.
  3. Vopred cez noc namočený hrach opláchneme a pridáme do hrnca spolu s očisteným a nakrájaným petržlenom a mrkvou a varíme zhruba 20 minút.
  4. Ak použijeme kukuricu, spolu s paradajkami ju vmiešame do polievky. Dobre ochutíme.
  5. Varíme kým hrach a zelenina nezmäknú.
  6. Podľa preferencie, polievku buď rozmixujeme v mixéri (môžeme pridať o niečo viac vody ak chceme riedkejšiu konzistenciu) alebo podávame bez rozmixovania.