Pohánkové fašírky

Pohánkovo-zeleninové fašírky

Autor receptu: perinbabba

Mala som mäkkú zeleninu, bolo ju treba minúť... A pohánku som robila vždy len ako prílohu k masu... Tak prečo to nespojiť?

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pohánku som trošku opražila na oleji, pridala soľ, majoránku a vodu. 3-4 minúty som povarila, vypla sporák a nechala dôjsť, aby zmäkla.
  2. Všetku zeleninu (okrem cibule) som nakrájala a podusila na oleji, osolila. Zaliala vodou a uvarila domäkka. Čo sa týka zeleniny, skutočne som tam dávala takú, ktorú som potrebovala rýchlo minúť. Čiže vo výbere sa fantázii medze nekladú... Keď zelenina zmäkla, zliala som vodu a zeleninu popučila. Ale nie úplne na kašu, chcela som, aby tam boli aj celé kúsky. Pokrájanú cibuľu som opražila do zlatohneda.
  3. Zeleninu som zmiešala s pohánkou, opraženou cibuľou a nastrúhaným cesnakom. Zmes som ochutnala a keď som bola spokojná, pridala som 2 vajcia.
  4. Naolejovala som si ruky a vytvárala male fašírky, ktoré som ukladala na plech a dala piecť do rúry.
  5. Ako prílohu som podávala zemiakovú kašu s pažítkou a omáčkou zo smotany, nastrúhanej uhorky, cesnaku, pažítky a trošky soli.