Jednoduchý recept ľahký na prípravu. S kopou vitamínov.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pohánku premyjeme teplou vodou, zalejeme zeleninovým vývarom (1 diel pohánky, 2 diely vývaru), privedieme varu a 15 minút varíme v zakrytom hrnci. Následne odstavíme a necháme zakryté postáť ešte približne 15 minút.
- 2
Zeleninu predvaríme, alebo upravíme na pare.
- 3
Na panvici rozpustíme rastlinné maslo a pridáme pretlačený cesnak.
- 4
Po približne 30 sekundách (keď cesnak zavonia) pridáme zeleninu a pohánku.
- 5
Na veľkom ohni opekáme zeleninu a pohánku na panvici po dobu 5 minút.
- 6
Po 5 minútach odstavíme, primiešame čalamádu a servírujeme.
Tiež pohánka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu