Pohánka

Pohánka so zeleninou

Autor receptu: crenai

Jednoduchý recept ľahký na prípravu. S kopou vitamínov.

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pohánku premyjeme teplou vodou, zalejeme zeleninovým vývarom (1 diel pohánky, 2 diely vývaru), privedieme varu a 15 minút varíme v zakrytom hrnci. Následne odstavíme a necháme zakryté postáť ešte približne 15 minút.
  2. Zeleninu predvaríme, alebo upravíme na pare.
  3. Na panvici rozpustíme rastlinné maslo a pridáme pretlačený cesnak.
  4. Po približne 30 sekundách (keď cesnak zavonia) pridáme zeleninu a pohánku.
  5. Na veľkom ohni opekáme zeleninu a pohánku na panvici po dobu 5 minút.
  6. Po 5 minútach odstavíme, primiešame čalamádu a servírujeme.