Pohánka
Pohánka so zeleninou
Autor receptu: crenai
Jednoduchý recept ľahký na
prípravu. S kopou
vitamínov.
2 porcie |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pohánku premyjeme teplou vodou, zalejeme zeleninovým vývarom (1 diel pohánky, 2 diely vývaru), privedieme varu a 15 minút varíme v zakrytom hrnci. Následne odstavíme a necháme zakryté postáť ešte približne 15 minút.
- Zeleninu predvaríme, alebo upravíme na pare.
- Na panvici rozpustíme rastlinné maslo a pridáme pretlačený cesnak.
- Po približne 30 sekundách (keď cesnak zavonia) pridáme zeleninu a pohánku.
- Na veľkom ohni opekáme zeleninu a pohánku na panvici po dobu 5 minút.
- Po 5 minútach odstavíme, primiešame čalamádu a servírujeme.