Slaný koláč
Podplamenník
Autor receptu: sonulienka
Viem, že tu je už veľa receptov na podplamenník, ale nám tento veľmi chutil, tak si ho ukladám.
100 minút príprava |
45-50 minút na 200 °C |
Postup
- Nefotila som postup, nestíhala som, nakoľko sme čakali návštevu, ale recept si ukladám.
- Urobila som si kysnuté cesto nasledovne - najprv som si urobila kvások, keď vzišiel, preosiala som múku, pridala soľ, vajíčko rozšľahané v mlieku, olej a nastrúhané zemiaky (v šupke uvarené a olúpané) a kvások. Cesto som vypracovala v stroji 10 minút.
- Nechala nakysnúť 60 minút. Plech som si vymastila bravčovou masťou a rukami cesto povystierala na plech. Natrela bryndzu rozrobenú s kyslou smotanou a vajíčkom, pridala som cibuľu nakrájanú na pol mesiačiky a na koniec pokrájané na pásiky údené mäso a prerastenú slaninu - tu nepíšem koľko, je to na Vás ako veľa si dáte, ja som dala ako vidíte na obrázku - dosť veľa.
- Rúru som si predhriala na 200 stupňov a piekla som asi 45-50 minút, ale tu si už musíte pozorovať a podľa seba regulovať teplotu a čas, lebo každá rúra pečie inak.
- Po upečení som ešte posypala pažítkou a hotovo.