Podkovičky s feniklovo-zemiakovým mafinom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapor: Umytú a očistenú zeleninu vložíme do hrnca s vodou, pridáme biele víno a ostatné suroviny. Privedieme do varu a oheň stiahneme na minimum. Takto varíme asi hodinu. Do hotového vývaru, ktorý by nemal presiahnuť teplotu 80 °C, vložíme podkovičky kapra. Pošírujeme asi 7 minút.
  2. Feniklovo-zemiakový mafin: Na pekáč vysypeme hrubú morskú soľ. Zemiaky v šupke uložíme na soľ a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 °C. Vychladené a ošúpané zemiaky nastrúhame alebo pomelieme na mlynčeku na mäso aj s feniklom, ktorý sme zbavili hlúbu a vrchnej časti (použijeme do vývaru). Pridáme múku, kypriaci prášok, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Formičky na mafiny vytrieme maslom a vysypeme múkou. Natlačíme cesto. Pečieme 15 minút pri teplote 180 °C.
  3. Kel: Do hrnčeka odoberieme vývar, ktorý máme na kapra. Privedieme ho do varu a vložíme doň očistený kel. Varíme asi tri minúty. Vyberieme a prudko ochladíme v ľadovej vode. Takto pripravený kel prerežeme na polovice, osolíme. Na rozohriatu panvicu dáme rozpustiť maslo a pridáme kel. Rýchlo urestujeme.
  4. Buerre blanc omáčka: Ocot, víno a nadrobno nakrájanú šalotku privedieme do varu, stiahneme teplotu na minimum a tekutinu zredukujeme na hustú zmes podobnú sirupu. Pomaly pridávame vodu a po dávkach maslo. Hotovú omáčku ochutíme bielym korením a šťavou z citróna.