Podkovičky s feniklovo-zemiakovým mafinom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
90 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Kapor: Umytú a očistenú zeleninu
vložíme do hrnca s vodou, pridáme
biele víno a ostatné suroviny. Privedieme
do varu a oheň stiahneme na
minimum. Takto varíme asi hodinu. Do
hotového vývaru, ktorý by nemal presiahnuť
teplotu 80 °C, vložíme podkovičky
kapra. Pošírujeme asi 7 minút.
- Feniklovo-zemiakový mafin:
Na pekáč vysypeme hrubú morskú
soľ. Zemiaky v šupke uložíme na
soľ a pokvapkáme olivovým olejom.
Pečieme asi 30 minút pri teplote
180 °C. Vychladené a ošúpané
zemiaky nastrúhame alebo pomelieme
na mlynčeku na mäso aj s feniklom,
ktorý sme zbavili hlúbu a vrchnej
časti (použijeme do vývaru). Pridáme
múku, kypriaci prášok, vajce,
soľ a vypracujeme cesto. Formičky na
mafiny vytrieme maslom a vysypeme
múkou. Natlačíme cesto. Pečieme
15 minút pri teplote 180 °C.
- Kel: Do hrnčeka odoberieme vývar,
ktorý máme na kapra. Privedieme
ho do varu a vložíme doň očistený
kel. Varíme asi tri minúty. Vyberieme
a prudko ochladíme v ľadovej vode.
Takto pripravený kel prerežeme na
polovice, osolíme. Na rozohriatu panvicu dáme
rozpustiť maslo a pridáme kel. Rýchlo
urestujeme.
- Buerre blanc omáčka: Ocot, víno
a nadrobno nakrájanú šalotku privedieme
do varu, stiahneme teplotu na
minimum a tekutinu zredukujeme na
hustú zmes podobnú sirupu. Pomaly
pridávame vodu a po dávkach maslo.
Hotovú omáčku ochutíme bielym
korením a šťavou z citróna.
|