Baklažánové roládky

Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt

Autor receptu: redakcia

Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním.* O jeden taký recept sa s nami podelila.

4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Baklažány nakrájame na pozdĺžne plátky (hrubé asi na 1 cm), posolíme a necháme 15 minút postáť. Potom ich utrieme papierovou utierkou.
  2. Zatiaľ pripravíme plnku. Na kocky pokrájame fetu a mozzarellu, pridáme olej, nastrúhaný parmezán, rozpučený cesnak, posekanú petržlenovú vňať, mätu, vyšľahané vajíčko, strúhanku, limetkovú šťavu a všetko dobre premiešame.
  3. Na olivovom oleji ugrilujeme baklažánové plátky z obidvoch strán a necháme trochu vychladnúť.
  4. Každý plátok potrieme plnkou a zrolujeme. Nahusto poukladáme do zapekacej misy, ktorú sme predtým jemne potreli maslom.
  5. Zalejeme drvenými paradajkami a navrch nastrúhame alebo pokrájame mozzarellu.
  6. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čerstvo namletým korením a trochou soli.
  7. Pečieme 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Necháme 10 minút odstáť a podávame.