Baklažánové roládky
Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Autor receptu: redakcia
Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním.* O jeden taký recept sa s nami podelila.
4 porcie |
35 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažány nakrájame na pozdĺžne plátky (hrubé asi na 1 cm), posolíme a necháme 15 minút postáť. Potom ich utrieme papierovou utierkou.
- Zatiaľ pripravíme plnku. Na kocky
pokrájame fetu a mozzarellu, pridáme
olej, nastrúhaný parmezán, rozpučený
cesnak, posekanú petržlenovú vňať, mätu, vyšľahané vajíčko, strúhanku, limetkovú šťavu
a všetko dobre premiešame.
- Na olivovom oleji ugrilujeme
baklažánové plátky z obidvoch strán a necháme trochu vychladnúť.
- Každý plátok potrieme plnkou
a zrolujeme. Nahusto poukladáme do
zapekacej misy, ktorú sme predtým
jemne potreli maslom.
- Zalejeme drvenými paradajkami
a navrch nastrúhame alebo pokrájame mozzarellu.
- Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čerstvo namletým korením
a trochou soli.
- Pečieme 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Necháme 10 minút odstáť a podávame.